logo
 • slider image

  EDM Service is gespecialiseerd in reparatie
  en service van draadvonkmachines

  Bekijk meer
 • slider image

  Service, reparatie en onderhoud van draadvonk machines

  Bekijk meer
 • slider image

  Nieuwe en gebruikte onderdelen op voorraad

 • slider image

  Machines & onderdelen

  Bekijk meer
 • slider image

  Wij repareren uw printplaten

 • EDM Service

  Electric Discharge Machining, ook bekend als eroderen, vonken, branden, zinkvonken of draadvonken, is een bewerkingsproces waarbij een gewenste vorm of contour wordt verkregen met behulp van elektrische vonkoverslag. Materiaal wordt verwijderd van een werkstuk met een reeks van snel achter elkaar gecontroleerde vonkoverslagen tussen twee elektrodes, gesepareerd met een isolerende vloeistof, (dielectricum genoemd) en blootgesteld aan een elektrische voltage. Een van de elektrodes is de elektrode, terwijl de andere het werkstuk is.

  Gebruikte machines

  Merken

  Meer informatie over EDM Service

  Principe

  Door de elektroden zeer dicht bij elkaar te brengen, ongeveer 0,04 mm creëren we een vonkoverslag, dit noemen wij een ontlading. Tijdens deze ontlading ontstaat een hoge temperatuur van rond de 1200 °C, waardoor een klein stukje van het werkstuk maar ook van de elektrode smelt. De dielectricum vloeistof wordt nu gebruikt om de elektrode te koelen maar ook voor het wegtransporteren van de gesmolten deeltjes, de grote van deze deeltjes zijn minuscule.

  Algemeen

  Electric Discharge Machining is een bewerkingsvorm primair gebruikt voor het bewerken van geharde staal of voor die bewerkingen die op geen enkele andere manier te maken zouden zijn met de gangbare technieken. EDM werkt alleen met elektrische geleidende metalen, hoewel er ook methoden zijn ontwikkeld om geleidende ceramiek te bewerken. EDM kan complexe contouren en holtes in geharde staal maken zonder hierbij de hardheid of de taaiheid van het materiaal aan te tasten. Deze bewerking kan worden gebruikt met elektrisch geleidende metaal of legeringen b.v. titanium, wolframcarbid, messing, aluminium, goud, werkstof staal, RVS en andere elektrisch geleidende metalen. Ook zijn er applicaties bekend van bewerkingen om polykristallijn diamanten te her- vormen.

  CNC draaderodeermachine

  Wire Electric Discharge Machining (WEDM), ook bekend als draadvonken, maakt gebruik van een dunne enkele metalen draad meestal is dit messing. Deze draad wordt door het werkstuk gevoerd, dit kan zowel coaxiaal (open) of submerged (onder vloeistof), dit heet dielectricum normaal is dit gedeoniseerde water. Het gedeoniseerde water is water waarbij de geleidbaarheid wordt teruggebracht zodat het geschikt is voor het EDM proces. Draaderoderen wordt veelal gebruikt om platen te snijden op dit moment gaan wij al tot 800 mm, ook maken wij stempels en matrijzen in gehard staal maar ook andere producten die op andere wijze moeilijk of niet anders te maken zijn.

  © EDM Service 2024
  Created by