logo

Over ons

Ons specialisme brengt ons overal!

EDM Service is gespecialiseerd in reparatie en service van draadvonkmachines ook voeren wij periodieke onderhoud uit. Wij kunnen u ook helpen bij een verhuizing of een scholing (intern of extern).

Wij repareren ook uw spanningsregelaars en/of printplaten, zelfs een beeldscherm kan meestal gerepareerd worden.

Wij hebben veel originele onderdelen bij ons of zoeken naar een goede degelijke oplossing zodat u weer vooruit kunt. In de tussentijd wordt het juiste en originele onderdeel besteld en na onderling overleg bij u geïnstalleerd.

Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij veel gewend en zijn wij niet snel uit het veld geslagen. Wij blijven zoeken tot uw probleem of storing goed en na tevredenheid is verholpen.

Door onze jarenlange ervaring en vele goede contacten zijn wij van vele markten thuis. Tevens leveren wij originele onderdelen tegen acceptabele prijzen. Ons specialisme reikt niet alleen tot Mitsubishi, Hitachi, Brother, Fanuc en Sodick, maar ook andere merken en types zijn ons niet vreemd.

Voor nadere informatie of vragen of zelfs opmerkingen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen: info@edmservice.nl

 

Geschiedenis

In 1770, heeft een Engelse fysicus Joseph Priestley de erosieve  effecten van ontlading bestudeerd. Door vorderingen vanuit Priestley`s onderzoek, werd in 1943 het EDM proces ontdekt door twee Russische geleerde, Dr. B. R. Lazarenko en Dr. N. I. Lazarenko. In hun onderzoek om de vernietigende effecten van de ontlading te exploderen, hebben zij een gecontroleerd proces voor EDM bewerkingen in metaal ontwikkeld. Het ontladingsgenerator effect gebruikt in deze machine, staat bekend als de Lazarenko generator, deze werd vele jaren hierna nog gebruikt in het construeren van generators voor elektrische ontladingen.

Ook zijn deze onderzoekers erin geslaagd vele basis elementen en karakteristieken voor deze bewerkingen te ontdekken welke wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. In 1952, heeft de fabrikant Charmilles de eerste zinkvonkmachine (gebaseerd op al deze vindingen) gemaakt, de machine werd in 1955 voor het eerst op een Europese machine beurs gedemonstreerd.

In 1969 lanceerde Agie ‘s werelds eerste numerieke gestuurde draaderodeermachine. Seibu ontwikkelde in 1972 de eerste CNC gestuurde draaderodeermachine, dit was de eerste EDM machine van Japanse bodem.

© EDM Service 2024
Created by